Bæredygtigt typehus

100 % bæredygtighed

Jakobsen huse er samlet set bæredygtige. Lige fra begyndelsen af byggeriet til slutningen. Det betyder, at vi ser på bæredygtighed ud fra et helhedsorienteret perspektiv.

Vi undgår eksempelvis at fokusere ensidigt på, at husene bliver selvforsynende, fordi det kan resultere i, at miljøbelastninger og ressourceforbrug overstiger gevinsten ved energibesparelsen.

 

Bæredygtighed i 3 dimensioner:

I byggerierne finder vi den optimale balance mellem de 3 dimensioner, som hos Jakobsen huse udgør konceptet bæredygtighed.

  1. En miljømæssig dimension, der omhandler vores påvirkning af miljø, natur, ressourcer og klima
  2. En social dimension, som omhandler vores sundhed og trivsel
  3. En økonomisk dimension, der kræver en retfærdig overensstemmelse mellem byggeriets kvalitet, miljøhensyn og de samlede udgifter.

Bæredygtighed_icons_3

Når vi tegner, designer og bygger vores Jakobsen huse tager vi alle tre dimensioner med i vores overvejelser.

Gennem hele byggeprocessen arbejder vi målrettet med bæredygtige miljøhensyn, der løbende bliver optimeret og nytænkt.

Vi opsøger konstant nye muligheder og løsninger lige fra de små detaljer til de helt store. Vores innovative tankegang og samarbejde med forgængere inden for bæredygtigt byggeri, udfordrer vores standpunkter hver dag. Det betyder, at vi konstant arbejder på at finde bedre løsninger, der er sunde for beboere, miljøet og økonomien.

Bæredygtighed i alle processer fra start til slut 

Det danske byggeri er ansvarlig for en stor del af vores samlede ressource – og energiforbrug. Ifølge Energistyrelsens rapport om bæredygtigt byggeri fra april 2015, er byggeriet i Danmark ansvarlig for hele 30 procent af den samlede affaldsmængde. Byggebranchen kan derfor ikke længere lukke øjnene for, at en bæredygtig omstilling er nødvendig.

Green world concept. Tree on the earth in hands, hand drawnDet er helt naturligt, at vi derfor må tage ansvar for at få ændret nogle af de ting, der ikke er bæredygtige i dag. Forandringerne er også nødvendige for at imødekomme de miljø – og klimaforandringer vi står overfor.

Hos Jakobsen huse stræber vi efter at løse opgaven, uden at gå på kompromis med sundheden i huset og økonomien omkring det.

” …. en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov”. (Brundtland rapporten, Forenede nationer, 1987)”.