Viden og råd

Et nyt og sundt hus på en helt unik grund

Det kræver en masse forberedelse at bygge et sundt og bæredygtigt typehus. Men nogle gange kommer vi på opgaver, som kræver meget mere, end kunderne regner med. Sådan var det med det hus, vi byggede i 2018 for Karen og Johannes.
De havde forelsket sig i en grund udenfor Hinnerup med 180 graders udsigt til marker, skove og den historiske Vitten Kirke. Der var bare lige én ret stor udfordring; de skulle have selv de mindste detaljer godkendt hos Fredningsnævnet, før de måtte bygge.
Fordi kirken er fredet, skal alt nybyggeri i området tage stort hensyn til den.
Karen og Johannes måtte gerne rive den gamle forpagterbolig ned, som lå på grunden. Men et nyt hus måtte ikke fylde mere end den. Heldigvis var de ret vilde med arkitekturen i den gamle bolig.
Udsigten til den smukke, gamle kirke måtte ikke ødelægges på nogen måde. Derfor fik Johannes en arkitekt til at tegne det nye hus, så det passede ind i den gamle forpagterboligs silhuet.
Vores opgave var at bygge det nye hus, som arkitekten havde udtænkt, og da alle tilladelserne var på plads, tog det ikke lang tid.
Sundt indeklima og miljøhensyn er vigtige i huset
Karen og Johannes ville have et hus med et sundt indeklima, hvor der altid er frisk luft. Men det vigtigste for dem er, at de ikke sætter for stort et aftryk på miljøet.
Faktisk havde de tænkt på at bygge et halmhus. Men de valgte et træhus i stedet, fordi de bedre kan lide udtrykket i de huse, og fordi materialerne har en lignende effekt på indeklimaet. Miljøregnskabet er bedre, fordi der blandt andet skal bruges mindre beton i fundamentet på vores huse.
Derfor valgte parret os til at bygge det arkitekttegnede hus for dem. Vores konstruktioner har sikret dem det sunde indeklima, de drømte om, og en veludnyttet plantegning – hvor murene er tyndere, end de ville være i et halmhus, fordi træfiberisoleringen har en bedre isoleringsevne.
Resultatet er et hjem, som de nyder at bo i og har god samvittighed over.
Hvordan er det at bygge med Jakobsen Huse?
Karen og Johannes er dygtige til det, de arbejder med. Men de er ikke eksperter i at bygge huse.
Så de var glade for, at vi havde taget mange af de sværeste valg på forhånd. Valgene har ført til den meget bæredygtige og sunde konstruktion, som alle vores huse har.
Parret boede til leje i Grundfør – lige på den anden side af Hinnerup – og kunne hver dag gå ud til huset for at følge med i byggeriet.
– Jakobsen Huse har virkelig leveret godt håndværk, og Kristian har været en meget venlig og løsningsorienteret byggeleder for os, siger Johannes.
De ønskede sig en metaltrappe til Johannes’ hjemmekontor på førstesalen. Den kunne de selv skaffe, og Johannes har fortalt os, at han var glad for fleksibiliteten i forhold til bygherreleverancen.
Sundt hus med perfekt finish
Johannes og Karen har fået et hus med masser af lys og varme fra store vinduer. Især Johannes har et meget skarpt blik for detaljerne, så han sætter stor pris på den finish, vi har bygget huset med.
– Alt fungerer og sidder snorlige. Det er pænt og trygt fra inderst til yderst, siger han.
Bæredygtigt typehus i halvandet plan
Drømmer du også om at bo i et sundt og miljøvenligt hus i halvandet plan?
Så tag et kig på vores typehus LIVELLO. Her får du højt til loftet og plads til hele familien.
Vi har tegnet hustypen, så den kan bygges inden for de fleste nybygger-familiers budget. Plantegningen er vores forslag til en god indretning, som giver plads til både børn og voksne hele livet.
Hvis du ønsker dig en anden indretning, skal du ikke holde dig tilbage! Vi tegner gerne huset om, så det passer til dig.
Vil du vide mere om, hvordan vi kan bygge det sunde hus, du drømmer om?
Så ring til vores konsulent Jens på telefon 42 90 94 93.