I deres gamle hus kunne Jacob og Ping ikke lufte nok ud. De luftede ellers meget ud, men der samlede sig alligevel altid kondens på vinduerne. Deres datter Nanna var meget plaget af børneastma og eksem.

Det holdt op, da familien flyttede ind i et Jakobsen hus i sommeren 2018.

”Det er helt sikkert indeklimaet, som har gjort den store forskel for hende. For hun fik det stort set bedre fra den ene dag til den anden,” siger Jacob.

De oplever aldrig problemet med kondens i deres nye hjem. Selvom de selv lufter mindre ud end før, sørger husets intelligente Ventilationsvinduer for en konstant udskiftning af luften.

Husets indeklima blev testet til det yderste i løbet af den historisk varme sommer i 2018. Her var der så varmt indenfor, at det krævede udluftning med gennemtræk.

sundt indeklima børneværelse

Husets børneværelser har så sundt indeklima, at datteren er sluppet af med astma og eksem. Foto: Jakobsen Huse

 

Sundt typehus med spændende indretning

Jacob og Pings hus er helt unikt og gør altid indtryk på deres gæster. Den ensidige taghældning åbner huset mod haven og gør det lidt mere lukket mod gaden.

”Folks førstehåndsindtryk er måske et lidt dunkelt og meget privat hus. Men når de kommer ind i stuen, får de jo et helt andet og lyst indtryk,” siger Jacob.

Familien er især glade for facadens kontraster i kombination af skifer og varmebehandlet træ.

Den indbyggede bænk i køkkenet og listelofterne er nogle af de detaljer, som familien sætter størst pris på. Akustikken og de hyggelige rum betyder meget i deres daglige samvær.

Indendørs er husets fællesrum delt op af et depotrum med to lyse gange udenom. Den specielle opdeling giver en følelse af at være sammen, mens akustikken stadig er i top. Jacob sætter stor pris på den store forskel fra familiens gamle hjem.

”Lyden er rigtigt behagelig. Jeg kan ikke stå på badeværelset og snakke til familien i et andet rum. Lyden dør simpelthen. Vi kan heller ikke høre, hvis børnene spiller musik, eller hvis fjernsynet kører på den anden side af væggen til soveværelset.”

bæredygtigt hus jakobsen huse

Huset åbner sig med den ensidige taghældning mod haven og udsigten. Foto: Jakobsen Huse

 

At bygge hus med Jakobsen Huse

Vi havde støbt soklen og rejst træskelettet, da familien Misfeldt så huset første gang. De var vilde med grunden, som giver dem kig til Kalø Vig og kort afstand til Aarhus.

Men det var selvfølgelig også vigtigt, at de indvendige rammer passede til familien. Plantegningen var allerede på plads, og den passede heldigvis perfekt.

Børneværelserne deles om et badeværelse, som ligger midt mellem dem. Fordelingsrummet mellem værelserne har et ovenlysvindue, så det altid er dejligt lyst.

 

sundt badeværelse Jakobsen Huse

Badeværelset mellem børneværelserne er magen til forældrenes badeværelse. Her er kælet om detaljerne med lys bag spejlet, træfarver og Unidrain i badet. Foto: Jakobsen Huse

 

Forældrenes soveværelse har et stort, indbygget skab, et lille påklædningsområde og eget badeværelse. Ved bryggerset har familien et lille kontor, som Ping bruger som sin daglige arbejdsplads.

 

sundt soveværelse Jakobsen huse

Soveværelset får masser af naturligt lys fra det store vindue. Udsigten over Aarhusbugten kan nydes fra sengen. Foto: Jakobsen Huse

 

Jacob og Ping valgte selv trægulv, klinker og køkkenet. Resultatet er et lyst og lækkert hjem. De fejl, som opstod under byggeriet, blev rettet hurtigt, så familien Misfeldt i dag har et hjem, som de har det godt i.

”Især set i forhold til alle de mangler man ser i de fleste typehuse, når man flytter ind, så har der virkelig ikke været noget at klage over med vores hus,” siger Jacob.

 

sundt køkken typehus Jakobsen Huse

Det lyse køkken har familien selv valgt. Den konstante udveksling af luften sikrer, at madlavningen ikke kan skade indeklimaet, som den gør det i de fleste hjem. Foto: Jakobsen Huse

 

Lydsvag varmepumpe i huset

Men det kan kræve lidt tilpasning at leve i et hus med vores koncept. En vigtig del er at lære varmepumpen godt at kende.

”Vi er ikke helt blevet venner med den endnu. Der har været mange justeringer på den, fordi den ikke har varmet godt nok op. Men man hører til gengæld ikke, at den kører,” siger Jacob.

Når foråret kommer, skal familien i gang med at gøre mere ved haven. Udover nogle planter skal de have både bålplads og et shelter.

Vi glæder os til at følge familiens videre liv i deres nye hjem.

 

træterrasse jakobsen huse

Hele bagsiden af huset har overdækket træterrasse, hvor familien kan nyde udsigten og haven. Foto: Jakobsen Huse

 

facade skifer jakobsen huse bæredygtigt hus

Den lave ende af taghældningen mødes med skiferfacaden ud mod vejen. Her værner arkitekturen effektivt om familiens privatliv i det meste af hjemmet. Foto: Jakobsen Huse

 

 

facade skifer varmebehandlet træ saga wood jakobsen huse

Garagen er ligesom huset beklædt med varmebehandlet træ fra Saga Wood og skiferplader. Det giver en varm kontrast. Foto: Jakobsen Huse

 

Vi fik lov at vise huset frem i sommeren 2018, før Jacob og Ping overtog det.
Kom med til åbent hus her:

Samme dag fortalte Jacob os, hvad der fik familien til at vælge et bæredygtigt Jakobsen hus: