At komme til at stå med nøglen til et indflytningsklart drømmehus involverer et forløb med en række ønsker, og forskellige beslutninger der skal tages.

Huset skal være i høj kvalitet, se flot ud, være sundt at bo i, være unikt tilpasset til familien eller ikke være for dyrt.

Derudover er der beslutninger om, hvordan ønskerne skal opfyldes, og hvor involveret man ønsker at være i at få det til at ske. Hvor stor indflydelse på byggeprocessen har man brug for at have, og hvor meget af byggeriet vil man helst lade andre om?

At komme til at stå med nøglen til det nye hjem, kræver derfor nogle valg, der ikke kun har betydning for det færdige hus men også for byggeprocessen. Derfor kan det være en fordel at kende fordele og ulemper ved de forskellige måder at bygge på.

Miljøhensyn typehuse

TYPEHUS

Et typehus er blevet opført tidligere andre steder, ofte flere gange, og kan derfor være med til at spare dig for både tid og penge i byggeriet af et nyt hus.

Hvis man vil undgå processen med design og tegning af boligen og gerne vil vælge drømmehuset blandt eksisterende løsninger, kan et typehus være at foretrække. De findes i mange udformninger, størrelser og kvaliteter.

Blandt et udvalg af modeller kan du finde det hus, der opfylder dine ønsker, og ofte vil der også være mulighed for at kunne se et tilsvarende hus et andet sted.

Kun ét firma står for tegninger, beregninger og opførelse, og du skal derfor kun have kontakt med det firma.

Da tegninger og materialeberegninger fra tidligere byggerier kan genbruges og ikke skal udvikles forfra, er det med til at holde prisen for byggeriet nede. Det giver også et større overblik over økonomien fra byggeriets start. Til gengæld kan det være svært at lave omfattende ændringer i byggeriet uden at gøre projektet dyrere.

Finder du modellen, der opfylder dine ønsker, kan valget af et typehus være en nem fremgangsmåde, hvor byggeriet hurtigt kan gå igang, og der vil være kortere ventetid, til du står med nøglen i hånden.

Rune Jakobsen Maria Jakobsen Jakobsen Huse
byggeri træhus Jakobsen Huse
Arkitekttegnet typehus artista indgang

ARKITEKTTEGNET HUS

Et arkitekttegnet hus giver frihed til at planlægge og bygge en bolig, der opfylder individuelle ønsker.

I forhold til byggeriet af et typehus, starter arbejdet med et arkitekttegnet hus tidligere i forløbet, hvor huset bliver tegnet ud fra dine behov i samarbejde med professionelle.

Arkitektens lovmæssige og byggetekniske viden hjælper dig med at omsætte dine idéer til tegninger, så du kan få opført et unikt hus.

Samtidig har arkitekten overblikket over husets æstetik og funktionalitet og kan sørge for at gennemføre stilen ud i alle detaljer, som du som husbygger måske slet ikke havde overvejet.

Alle detaljer vil ikke være afklaret fra starten, og du kan derfor ikke forvente en fast pris før senere i forløbet, ligesom specielle løsninger kan komplicere arbejdet og beregninger.

Med arkitekten på byggesagen kan du få huset nøjagtigt, som du vil have det.

BYG SELV

Ved selvbyg klarer du det meste selv. Det er den mest komplicerede løsning og anbefales kun, hvis den nødvendige byggetekniske viden er til stede.

Lovmæssigt skal bl.a. elarbejde og VVS udføres af en autoriseret håndværker, men derudover står man som selvbygger selv for hele opførelsen af huset.

Det kræver, at man ved, hvad der skal til for at opføre alle delene af huset, og derfor er løsningen hovedsageligt for folk, der er uddannet indenfor byggebranchen. De ting du er i tvivl om, bør professionelle håndværkere tage sig af.

Byggeriet varer oftest længst med denne fremgangsmåde, og en stor del af tiden vil gå med koordinering af håndværkere og styring af byggeriet.

Der er kun dig til at diskutere sager med håndværkerne, og du skal derfor på forhånd være klar over, om du har den viden der skal til for at kunne gøre det.