Skruer du ned for varmen, før du tager på ferie?

Siger du farvel til hjemmet for et par dage henover julen for at tage på juleferie, kan det være en god idé at skrue ned for varmen.

Det er måske logik for nogen, at man ved at bruge mindre varme kan spare penge, men hvor meget sparer man egentligt?

Hvis du er væk en uge, kan du spare omkring 150 kr. på varmeregningen. Det afhænger selvfølgelig af flere ting, eksempelvis hvor effektiv varmekilden i huset er, og hvor godt huset er energioptimeret.

Få flere råd til, hvordan du kan spare på varmen

Dong Energy anslår, at der på en kold vinterdag typisk forbruges 86 kWh i døgnet til varme og varmt vand i et velholdt hus på 150 kvm og at en kWh koster 0,97 kr. med et oliefyr.

Ifølge Dong Energy sparer du omkring 5 % for hver grad du skruer ned for varmen. Sænker du temperaturen fra 22 til 16 grader, sparer du altså 21,5 kWh i døgnet, hvilket svarer til 146 kr., hvis du er væk i en uge.

På mange fyr, har du mulighed for at indstille dem til natsænkning eller feriesænkning. Har du ikke denne mulighed, kan du skrue ned for termostaterne i de enkelte rum.

Du bør have lidt varme på, så der stadig er cirkulation i varmerørene. Stil termostaten på mindst 1-2. De færreste har lyst til at vende hjem til et iskoldt hjem efter en god ferie, og samtidig sikrer du, at der er nok varme til at undgå, at der kan opstå frost nogle steder i huset. God ferie.